Pyszna i zupełnie bezproblemowa fasolka po bretońsku, do wykonania w około 30 minut! Koniec zabawy z moczeniem fasoli i jej żmudnym gotowaniem. Kilka minut i macie pyszne danie na swoich talerzach!
Inspiracja zaczerpnięta stąd.
Składniki na ok. 4 porcje.
- ok. 120 g kiełbasy
- 1 cebula
- puszka krojonych pomidorów bez skórki
- puszka białej fasoli
- sól i pieprz
- ok. 1 1/2 łyżki ketchupu
- ok. 1/2 łyżeczki kminku
- 1 łyżka majeranku suszonego
- ok. 3/4 szklanki passaty (przecieru pomidorowego)
2. Wrzucamy krojone pomidory z puszki i całą zawartość puszki z fasolą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ketchup. Zagotowujemy. Gotujemy następnie pod przykryciem przez ok. 10 minut.
3. Dodajemy kminek, majeranek i passatę, ponownie zagotowujemy i gotujemy przez kolejne 7 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz