Żródło zdjęcia |
Tradycyjnie podawany jest w szklankach typu highball z lodem lub po przelaniu przez lód. Dodawany jest często także plasterek limonki, choć nie jest to konieczne (w tej wersji jest jednym ze składników, choć oryginalnie nie jest on używany). Gdy nie mamy piwa imbirowego można je zastąpić zwykłym.
Pamiętaj! Piłeś, nie jedź.
www.pilesniejedz.pl
Zaczerpnięty z książki "Kieszonkowy przewodnik: Koktajle".
- 2 miarki rumu - złotego bądź ciemnego
- 1 miarka soku z limonki
- 1/2 miarki syropu cukrowego - pominąłem
- lód
- piwo imbirowe - do uzupełnienia
- spiralka ze skórki z limonki - do dekoracji
- Trzy pierwsze składniki mieszamy, wstrząsając z lodem, aż zostaną silnie schłodzone.
- Przecedzamy je do schłodzonej szklanki, uzupełniamy dowolną ilością piwa imbirowego.
- Przybieramy skórką z limonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz